Prijs 7.50 Euro €
Categorie Vaderland
gepubliceerd datum 17/07/2018
Bekeken 304
Land Netherlands

Voorwaarts In Bataille een eeuw bereden politie in amsterdam


Voorwaarts in bataille is een documentaire over de geschiedenis vande Amsterdamse bereden politie, die de historici Martin Harlaar, Richard Hengeveld, Jan Pieter Koster en Anne Roos in opdracht van de politie Amsterdam-Amstelland samenstelden. Aan de hand van circa tachtig foto's en talloze ooggetuigenverslagen worden vele memorabele momenten uit de honderdjarige geschiedenis van deze afdeling weer tot leven gebracht.


Jubileumboek over de honderdjarige geschiedenis van de Amsterdamse bereden politie, samengesteld in opdracht van de politie Amsterdam-Amstelland. Vier historici, die al eerder voor deze opdrachtgever hadden gewerkt, verzamelden hiervoor zo'n tachtig foto's en interviewden vele ooggetuigen binnen en buiten het politieapparaat. Hun onderzoek resulteerde in een boeiend historisch overzicht, waarin de pijlers worden gevormd door belangrijke gebeurtenissen als de 1 mei demonstratie van 1900, de spoorwegstaking van 1903, de Sinterklaasintocht van 1958, het huwelijk van prinses Beatrix en later haar kroning tot koningin. Het boek bevat beduidend meer tekst dan foto's, maar er komen veel beeldende citaten in voor waardoor het soepel leesbaar is. De foto's zijn zwart-wit en bevatten informatieve bijschriften met toelichting op de situatie en zo mogelijk identificaties van personen. De politiepaarden zelf krijgen alle aandacht in speciale kaderteksten. Met Engelse samenvatting, noten-, bronnen- en literatuurlijst, naamregister en speciale bijlagen. Zeker voor betrokkenen een waardevolle documentaire.


Afmetingen 280x271x217 mm
Gewicht 768,00 gram
Druk 1
ISBN10 9068682725
131 pagina's
Thoth
februari 2001

Naam: ccp


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • Vuurtorens - Romke van der Veen
   Vuurtorens - Romke van der Veen
   Vaderland - Delft - 4.00 Euro €

   Hardcover, uitgave 1981, 159 blz. Met kleuren- en zwart/wit foto's. Randen kaft hier en daar beetje sleets; bladranden zeer licht verkleurd; verder in goede staat. Verzendkosten (3,80 euro) zijn voor de koper. [31] Bij vuurtorens lijkt de tijd te heb...

  • Arnhem
   Arnhem
   Vaderland - Wageningen - Gratis

   Een boek over Arnhem van vroeger

  • 5 jaar Koningin Maxima
   5 jaar Koningin Maxima
   Vaderland - Heerhugowaard - 6.00 Euro €

   Marc van der Linden beschrijft de afgelopen 5 jaar van onze Koningin aan de hand van vijf uitgangspunten; Máxima als onze Koningin, moeder, stijlicoon, echtgenote en carrièrevrouw.Verzendkosten voor koper of afhalen.


   
  verkoper:


  ccp

  Lokatie: nijmegen - Netherlands


  Generated in 0.11598491668701 ms